Speciaal concert in de Kandelaarkerk in Stadskanaal

Datum:

21 april 2018

Locatie:

De Kandelaar, Amerikalaan 2 in Stadskanaal

Aanvang:

20:00 uur

Organist:

Henk de Vries

Entree:

Gratis, na het concert is er koffie en fris

Op zaterdag 21 april geeft Henk de Vries een speciaal concert op het schitterende Van Vulpen-orgel van de Kandelaarkerk in Stadskanaal. Het Van Vulpen-orgel is volledig mechanisch en volgens barokke traditie opgebouwd. Het instrument telt 22 stemmen met op elk klavier een aparte tremulant en heeft een Werckmeister 3 stemming.

Henk de Vries  is met zeer goed gevolg als Master of Music afgestudeerd aan de conservatoria van Den Haag, Groningen en Hamburg voor de hoofdvakken Orgel en Kerkmuziek. Hij  studeerde hiernaast de bijvakken hedendaagse improvisatie,  piano, clavecimbel, continuospel en koordirectie. Hij is sindsdien internationaal werkzaam als concertorganist, doceert tijdens masterclasses, en is eveneens jurylid tijdens nationale en internationale orgelconcoursen en festivals.

Henk speelt al orgel vanaf zijn 7de levensjaar en houdt ervan om mensen van muziek te laten genieten. Hij geniet ervan dat muziek een wereldwijde taal is, een bijzonderheid die mensen uit verschillende culturen en tradities met elkaar kan verbinden.

 

Terug