Openingsconcert orgelserie Noordbroek

Datum:

19 mei 2018

Locatie:

Protestantse Kerk Noordbroek, Noordersingel 3

Aanvang:

20:00 uur

Organist:

Emanuele Cardi

Entree:

Op zaterdag 19 mei start de nieuwe orgelserie op het Arp Schnitgerorgel uit 1696  in de kerk van Noordbroek. Dit concert vindt dus niet plaats op 20 mei, zoals nog wel in de Orgelagenda staat. De orgelserie heeft een internationaal tintje: twee spraakmakende Italiaanse organisten maken deze zomer hun opwachting en ook de organist van het beroemde Holzhey-orgel in Rot an der Rot (1793) komt in augustus naar Noordbroek.

Op 19 mei is het de beurt aan Emanuele Cardi uit Battipalglia (Salerno, Italië). Het programma voor zijn concert in Noordbroek is gewijd aan Bach en bekende tijdgenoten als Vogler, Walther en Kittel. Cardi besluit met Bachs meesterwerk, de Passacaglia in c. Het volledige programma vindt u op www.peterwesterbrink.nl. Het is een prachtige gelegenheid om eens kennis te maken met een organist van over de landsgrenzen.

Cardi studeerde orgel, piano, klavecimbel en koordirectie aan het Conservatorium in Perugia en richtte zich daarna speciaal op de muziek uit Renaissance en Barok. Hij reist als concerterend, jurerend en docerend musicus over de hele wereld. Ook is hij organist van een van de beste nieuw gebouwde orgels in Noord-Duitse stijl in Italië, het befaamde orgel in Battipaglia.

Terug