Gerrie Meijers concerteert in Usquert

Datum:

25 mei 2018

Locatie:

Petrus- en Pauluskerk, Kerkstraat 9 in Usquert

Aanvang:

20:00 uur

Organist:

Gerrie Meijers

Entree:

€10

Op vrijdag 25 mei geeft Gerrie Meijers een concert in de Petrus- en Pauluskerk in Usquert. Ze heeft voor dit concert een interessant programma samengesteld, met onder andere een aantal bewerkingen voor orgel door Franz Liszt (van Frédéric Chopin en J.S. Bach). Verder omvat het programma werken van Niccolò Moretti, Ludwig von Beethoven, Johann Carl Friedrich Rellstab en Louis-James-Alfred Lefébure-Wély. In de middeleeuwse Petrus- en Pauluskerk bespeelt Gerrie Meijers het Van Oeckelen-orgel uit 1852.

Gerrie Meijers, organist en pianist, studeerde met onderscheiding af als Uitvoerend Musicus. Haar docenten orgel waren Johan van Dommele en Hans van Nieuwkoop, haar docenten piano Arthur Hartong en Jacques Hendriks. Op de internationale orgelconcoursen van Toulouse en Nijmegen won ze prijzen en van de Société Academique 'Arts-Sciences-Lettres' ontving zij de zilveren medaille vanwege haar verdiensten voor de Franse muziek.

Gerrie concerteert in binnen- en buitenland en is zeer actief als begeleidster met een uitgesproken voorkeur voor het vocale genre in de breedste zin van het woord. Zij is organist van de Remonstrantse Kerk te Haarlem en pianist bij een groot aantal koren. Met grote regelmaat werkt zij mee aan bijzondere producties. In de Passietijd van dit jaar toerde zij door Nederland met de familievoorstelling Mattheus Passie, waarin Edwin Rutten de verteller is.

Terug