Franse barok in Zuidbroek

Datum:

16 juni 2018

Locatie:

Petruskerk, Kerkstraat 95 in Zuidbroek

Aanvang:

20:00 uur; vanaf 19:00 inleiding op het programma in de Kerkhörn (gebouw naast de kerk)

Entree:

€10 voor concert en inleiding

Uitvoerenden:

Henk de Vries (orgel), Schola Cantorum o.l.v. Henk de Vries

Ter gelegenheid van de 350e geboortedag van François Couperin verzorgt Henk de Vries op zaterdag 16 juni een themadag rondom het leven en de muziek van dit Franse genie. Tijdens het avondconcert speelt De Vries de integrale uitvoering van Couperins ‘Messe Solennelle’, aangevuld met Gregoriaans gezang. Zo was dat destijds ook gebruikelijk tijdens de mis. De zang wordt verzorgd door Schola Cantorum onder leiding van Henk de Vries.

François Couperin (1668-1733) is het bekendste lid van de Couperin componistendynastie. Hij wordt gerekend tot de meest vooraanstaande barokcomponisten, met name van klavecimbelmuziek. Naast zijn klavecimbelmuziek schreef Couperin orgelmuziek, religieuze en wereldlijke vocale muziek en kamermuziek. Hij was verbonden aan de Saint Gervais in Parijs en de Chapelle Royale aan het hof van Versailles waar hij werd aangesteld door de Zonnekoning, Louis XIV.

Voorafgaand aan het concert is er om 19:00 uur een korte introductie op het programma in de Kerkhörn, het gebouw naast de kerk. Na afloop van het concert is er een glaasje wijn in het koorgedeelte van de kerk.

Terug