Concert van orgel, piano en trompet in Liudgerkerk Garnwerd

Datum:

16 juni 2018

Locatie:

Liudgerkerk, Burg. Brouwersstraat 3 in Garnwerd

Aanvang:

16:00 tot 17:00 uur

Entree:

Gratis

Uitvoerenden:

Kor van Dijk (orgel en piano), Klaas Dijkstra (trompet)

In de serie wekelijkse orgelconcerten in het kerkje van Garnwerd zal Kor van Dijk op zaterdag 16 juni spelen. Net als vorig jaar is het de bedoeling dat hij dit concert samen geeft met trompettist Klaas Dijkstra. Klaas Dijkstra en Kor van Dijk spelen al een aantal jaren samen. Daardoor hebben ze zeer gevarieerde werken op het programma staan van klassiek tot hedendaags. Kor van Dijk zal zowel het Van Dam-orgel van de Liudgerkerk als piano spelen, met Klaas Dijkstra op de trompet. Het orgel en de piano zullen ook solo te horen zijn.

Klaas Dijkstra en Kor van Dijk brengen werken ten gehore van onder andere Jacob de Haan, Herman Drost, Hans Leo Hassler, Georg Phillip Telemann, Wolfgang Amadeus Mozart, Johan Sebastian Bach en Corneille. Ook zal er werk uit de hedendaagse muziek worden gespeeld.

Het concert vindt plaats in het kader van de wekelijkse orgelbespelingen in mei, juni en juli. Elke zaterdag van 16:00 tot 17:00 uur wordt er in deze maanden een bespeling verzorgd. De toegang is gratis. Belangstellenden kunnen dus vrij in- en uitlopen, het doel is om het orgel als veelzijdig muziekinstrument meer onder de muzikale aandacht te brengen. Het van Dam-orgel uit 1809 is een van de vele historische orgels in de oude kerken van Groningen, die het waard zijn om meer muzikale aandacht te krijgen.

Terug